Cumperi acum, platesti mai tarziu prin banca partenera TBI Bank. Comanda acum!

Cum sa alimentati CPAP in timpul campingului?

Cum sa alimentati CPAP in timpul campingului?

1. Planificați în consecință

Primul pas pentru camparea cu succes cu aparatul CPAP este planificarea în consecință. Cel mai bine ar fi să luați în considerare toate componentele de care veți avea nevoie pentru a vă folosi eficient aparatul CPAP. Potrivit Healthline , un aparat CPAP vine cu următoarele componente:

  • un motor găzduit într-o unitate de bază
  • mască căptușită
  • un tub care conectează motorul de mască

  • un cadru pentru acoperirea capului

  • piese „cot” care acționează ca articulații

  • bretele reglabile care vă permit să personalizați potrivirea dispozitivului

Asigurați-vă că aduceți toate aceste componente. În cele din urmă, pentru a campa cu un aparat CPAP, veți avea nevoie de o baterie cpap pentru camping. Dacă nu sunteți electricitate pentru camping, aici va intra generatorul dvs. solar. Asigurați-vă că îl aduceți. 

2. Încărcați bateria respectivă

Acest lucru este incredibil de important dacă doriți să vă alimentați aparatul CPAP cu generatorul solar.

Un generator solar fără taxă este aproape inutil. Vă recomandăm să vă încărcați generatorul solar acasă înainte de a pleca în excursie în camping. În funcție de modelul de generator solar pe care îl utilizați, puteți avea până la 40 de ore sau mai mult timp de utilizare dacă aveți un generator solar complet încărcat.

3. Aduceți un furtun extra lung

Acasa, iti poti optimiza configurarea CPAP dupa dorinta inimii tale, datorita amplasarii convenabile a prizelor electrice. Cu toate acestea, când campați în aer liber, va trebui adesea să vă bazați pe prizele de curent care nu sunt amplasate la fel de convenabil cum sunteți obișnuiți.

Vă recomandăm să aduceți un furtun extra lung pentru a vă conecta aparatul CPAP la față pentru a combate acest lucru. Acest lucru vă va oferi cea mai bună șansă de a rămâne conectat în cazul în care aparatul dvs. CPAP trebuie amplasat mai departe de dvs. pentru a vă conecta la curent.

4. Păstrați CPAP curat și uscat

Este puțin probabil ca acest lucru să fie o surpriză, dar dispozitivele CPAP sunt concepute pentru a fi utilizate în interior. Înseamnă că nu se pot uda. Dacă o fac, electronicele din interior vor fi probabil prăjite, făcându-vă mașina inutilă.
La fel ca toate dispozitivele electronice, asigurați-vă că vă păstrați aparatul CPAP curat și uscat.

5. Aveți un plan de rezervă

Amintiți-vă, dacă aparatul dvs. CPAP nu mai funcționează noaptea, puteți respira în continuare aerul încăperii, chiar și cu masca pusă. Cu toate acestea, când vine vorba de a rămâne fără baterie în timpul nopții, ar putea avea sens să aveți un generator solar de rezervă pe care să îl utilizați în acest caz. 

Chiar dacă acest lucru este foarte puțin probabil să se întâmple dacă campați în condiții însorite/cu unul dintre generatoarele noastre de capacitate mai mare, nu se știe niciodată. În acest caz, aducerea unuia dintre generatoarele noastre solare mai mici ca rezervă s-ar putea dovedi utilă. 

Vă recomandăm  EB3A  în acest scop. Dacă este complet încărcat, va alimenta aparatul CPAP timp de 9 ore. 

6. Încercați să evitați umiditatea

„Umiditatea relativă ridicată a mediului ambiant va fi asociată cu o umiditate mai scăzută indice de apnee/hipopnee (AHI) decât umiditatea relativă scăzută a mediului ambiant la pacienții cu OSA ușoară ." / " Puteți folosi un CPAP fără umidificator sau cameră de apă? Aparatele CPAP sunt utilizabile fără umidificator sau cameră de apă. Aparatul va continua să disperseze aer uscat în mască. Dacă vă aflați într-un mediu umed, este posibil să descoperiți că un umidificator nu este necesar.”

7. Fă un test acasă

Ca și în cazul majorității mecanicilor, este întotdeauna cel mai bine să vă testați sistemul acasă înainte de a-l încerca în aer liber. Imaginați-vă că nu sunteți capabil să utilizați cu succes aparatul CPAP cu generatorul solar acasă. Cum naiba îl vei face să funcționeze în pustie?

Vă recomandăm să recreați scenarii din lumea reală pe care probabil le veți experimenta bine în camping.

De exemplu, încercați să testați furtunul prelungit. Puneți aparatul CPAP mai departe de dvs. și conectați-l la generatorul solar.

Cum se simte întreaga configurație? Poate că doriți să testați și rata de descărcare pentru a vedea cât timp va funcționa aparatul dvs. CPAP cu modelul dvs. de generator solar.

Alimentarea aparatului dvs. CPAP cu generatoare solare Bluetti: 
alimentarea mașinii tale cpap cu generatoare solare bluetti


Mai jos am creat un tabel care vă arată cât timp fiecare model de generator solar Bluetti este capabil să alimenteze un aparat CPAP standard: 
 

 Modelul Bluetti  Capacitate Timp de utilizare
EB3A 268 Wh 9 ore
EB55 537 Wh 18 ore
EB70 716 Wh 23 de ore
AC200P 2000 Wh 30 - 40 de ore
EP500 5100 Wh 90 + ore


 

Gânduri finale

Campingul cu aparate CPAP în trecut s-a dovedit foarte dificil, dacă nu imposibil, dacă nu ar exista o priză ușor accesibilă.  Cu toate acestea, în 2022, generatoarele solare au făcut posibile multe sarcini complexe în afara rețelei, cum ar fi alimentarea mașinii dvs. CPAP. 

Prioritatea ta principală atunci când te pregătești de tabără cu aparatul tău CPAP ar trebui să fie alegerea generatorului solar de dimensiunea corectă. 

Dacă tot ceea ce aveți nevoie de energie este aparatul dvs. CPAP, atunci vă recomandăm fie bateria noastră cpap EB55, fie EB70 pentru camping. Ambele aparate vă vor alimenta CPAP pentru 2 sau mai multe nopți (în funcție de modelul ales). 

Acest lucru va însemna că la încărcare de 100%, vi se garantează cel puțin 2 nopți de utilizare CPAP dacă alegeți să nu vă reîncărcați generatorul solar în timpul zilei. 

Suport clienti L - V 10:00 - 18:00

0356.630.008 info@generatoare-solare.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!